↑ Return to Metoda

Logotip

Logotip vrtca Sončni žarekTik in Tak (Gibi e Doppiaw) nas že več kot dvajset let spremljata s svojimi mehkimi, a bistvenimi potezami in z zgodbami, ki so tako “preproste”, da se prav vsak lahko vživi vanje. In v čem sta Tik in Tak tako posebna, da sta vedno aktualna? Prav v tem, da spregovorita o vsakdanjem življenju in s pogledom v naravo poskušata najti sebe; v tem, da postavljata drugega v središče svojih misli, brez obsojanja; v tem, da se izražata z malo besedami, ki so jasne, in tako ovrednotita tišino; opazujeta, da bi razumela, in se šele nato odzoveta; delujeta počasi in mirno, kot je to značilno za otroke in modre ljudi.

Walter, ki je že od majhnega rad risal, zaupa svoje “zaklade” prav risbam. Z risbami odpira in ponuja nove načine, da bi ponovno odkrili in skupaj zaživeli izvorno lepoto človeštva in celotnega vesolja, tako da v sličicah izraža svoje ideale, pri katerih se navdihuje. Njegova vizija sveta razlaga oviro in napako kot pot k spoznavanju sebe in kot pot za razumevanje drugega, bolečino pa predstavlja kot odprta vrata v “onstran”, kjer človekovo bivanje odkrije svoje najgloblje pomene.

Walter je obiskal tudi naš vrtec. Ob tej priložnosti nam je narisal naš sedanji Logotip. V enostavni risbici je opisal naš način dela in nam dal vizijo za naprej.

Hvaležni smo mu za ta dar in v čast nam je, da imamo v logotipu lahko tako pomembni osebnosti, kot sta to Tik in Tak

walter riše

OLYMPUS DIGITAL CAMERAwalter skupinska