Družinska akademija

 

Smo starši poklicani, da delujemo kot revolucionarji? Ali želimo, da naši otroci postanejo tekmovalci, ki se borijo samo za to, kar jim svet lahko da? Ali plešemo na drugo melodijo? Glasba mojih sanj je melodija ljubezni, zaupanja, sočutja, pravičnosti in miru – tako pri nas doma kot na našem planetu. Stara modrost pravi: »Če ne vem, kam grem, bom na koncu zanesljivo prišel nekam drugam.« Pri vprašanju vzgoje se ta modrost vse jasneje izpričuje. Že psihoterapevt Bogdan Žorž je dolga leta opozarjal, da na področju vzgoje ne bo pozitivnih sprememb, dokler ne bo jasno opredeljenih vzgojnih ciljev. Eden ključnih ciljev je nastanek in razvoj OBČUTKA ZA SKUPNOST, ki se je danes povsem izgubil v podivjanem individualizmu in v boju drug proti drugemu. Danes v naravno in neizogibno potrebo po skupnosti vse bolj vdira vsemogočnost posameznika, ki ga bolj skrbi lastna varnost kot varnost drugega. Bolje je dobro imeti se sam s seboj kot pa dobro imeti se skupaj. Zato PEDAGOGIKA SKUPNOSTI postaja velik kulturni izziv nasproti vse bolj individualni družbi posameznikov. Elizabeth Loescher
PEDAGOGIKA SKUPNOSTI je model, ki vnaša v vzgojo, tako v družini kot v vrtcu in šoli, dimenzijo globoke humanizacije, saj vsak človek najde pravi smisel življenja le, če je naravnan na življenje z drugimi in za druge. Vsak od nas je edinstven in neponovljiv ter prav zato tudi neprecenljiv dar za drugega.
DRUŽINSKA AKADEMIJA ponuja odgovor na vprašanje, kako v plehkost odnosov ponovno vračat dostojanstvo in smisel našemu ‘biti z drugimi in za druge’.
1. srečanje
sobota, 19.11.2017, ob 8:45 uri v Jurjevi dvorani
∞ Če nam odvzamejo spol, kaj nam še lahko ostane? ∞
Predavateljica: mag. Mojca Belcl Magdič, doktorantka iz področja Teorija spola, Družinski center Dlan
2. srečanje
sobota, 11. februar 2017 ob 8.45 uri v Jurjevi dvorani
∞ Kako z otrokom spregovoriti o spolnosti ∞
Gostja: Katarina Nzobandora, direktorica Zavoda ŽIV!M
3. srečanje
petek, 31. marec ob 19. 30 uri v Jurjevi dvorani
∞ Večerja v soju sončnega žarka ∞
4. srečanje
sobota, 20. maj ob 9. uri v Jurjevi dvorani
∞ Okrogla miza: »Kakšno šolo potrebujemo? ∞

 

VEČ O TEM NA SPLETNI STRANI

http://www.druzinska-akademija.si/